Voordelen

Home » Voordelen

Voordelen van ons desinfectie systeem

Milieuvriendelijk en veilig

Veel bedrijven maken gebruik van het toevoegen van gevaarlijke chemicaliën zoals b.v. chloorbleekloog of chloordioxide aan het proceswater, met als doel bacteriën te doden. Elk jaar raken honderden mensen gewond door ongelukken met deze chemicaliën. Onze methode maakt gebruik van enkel zuiver water en zout waardoor ons desinfectiemiddel volkomen veilig is (geactiveerd water). Bovendien is de oplossing milieuvriendelijker omdat de desinfecterende vloeistof die door de generator wordt aangemaakt niet giftig en volledig biologisch afbreekbaar is.

Kostenbesparing

Naast dit milieuvriendelijke voordeel kunnen er ook kostenbesparingen worden gerealiseerd. Er kan zowel worden bespaard op de vaak dure chemicaliën als ook op personeelsuren. Bij dit laatste moet u denken aan de manuren die nodig zijn bij het werken met de chemicaliën (bestellen, opslaan, mixen e.d.) maar ook besparen op schoonmaakkosten, doordat er geen slijm en biofilm meer ontstaat in uw installaties. Ook zult u besparen op energie- en waterkosten, omdat bij het gebruik van onze generatoren er een optimale warmteoverdracht plaatsvindt doordat er geen biofilm is gevormd in warmtewisselaars, condensors of koeltorens. De efficientie van het systeem verbetert waardoor ook vaak veel minder vers water hoeft te worden gebruikt. Wij maken graag het verschil tussen uw huidige oplossingen en de kosten voor het gebruik van onze oplossing voor u inzichtelijk.

Totaaloplossing

Wij bieden een totaaloplossing, wat betekent dat we u alle zorg uit handen nemen en dat u na het plaatsen van de generator hieraan geen aandacht meer hoeft te besteden. Het enige dat u nog hoeft te doen is op regelmatige tijden het bijvullen van zout. Het team van Aqua-engineering zal zorgdragen voor het installeren, in bedrijfstellen en het onderhouden van de generator.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?