Aqua-engineering

Biofilm definitief verwijderen met een groene duurzame
technologie, zonder gebruik van chemicaliën.

Neem contact op

~

Veilig

Kosteneffectief

Milieu-hygiënisch verantwoord

Home » Legionellapreventie

Legionellapreventie

Zoekt u een specialist op het gebied van legionellapreventie? Voor deze preventie van legionella in bijvoorbeeld koeltorens schakelt u Aqua-engineering uit Brabant in. Wij voorkomen dat bacteriën zich in uw installaties en water gaan nestelen en groeien, op een duurzame en milieuvriendelijke manier, met behulp van desinfectant generatoren die de vloeistof NEUTHOX® produceren. Wij zijn werkzaam in veel verschillende sectoren, waaronder de voedsel- en zuivelindustrie, brouwerij- en drankenindustrie en agricultuur. Zijn wij u binnenkort ook van dienst met onze manier van legionellapreventie?

Legionellapreventie op basis van NEUTHOX®: wat houdt het in?

Voor legionellapreventie, gebruikt Aqua-engineering desinfecterende generatoren die de vloeistof NEUTHOX® produceren, door middel van elektrolyse. NEUTHOX® is een desinfectiemiddel en doodt dus bacteriën, vaak al binnen milliseconden, en breekt biofilm af. Aqua-engineering kan bij de preventie van legionella in bijvoorbeeld koeltorens de NEUTHOX® direct doseren, maar ook via een buffertank. Dit is afhankelijk van de vraag. Blijkt in uw geval de buffertank de beste optie te zijn, dan zal een sensorgestuurde pomp de dosis op aangepaste wijze in het systeem toedienen. Het enige wat onze generatoren vragen is een toevoer van zout, water en elektriciteit. Deze apparaten worden overigens gestuurd door een PLC (programmable logic controller) en zijn gemakkelijke te bedienen met een HMI (human machine interface). Dit maakt het voor onze klant makkelijk om de pH-waarde van de NEUTHOX® in te stellen en de doseringsniveaus te regelen.

Neem contact op

De preventie van legionella in bijvoorbeeld koeltorens door Aqua-engineering: de voordelen

Schakelt u Aqua-engineering in voor de preventie van legionella in bijvoorbeeld uw koeltorens in Tilburg en omgeving? Dan gebeurt de legionelladesinfectie op een milieuvriendelijke en bovenal veilige manier. In tegenstelling tot vele andere bedrijven, gebruiken wij geen chemicaliën als natriumhypochloriet en chloordioxide om de bacteriën in proceswater te doden. Chemicaliën zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid. Bovendien zult u ook kosten besparen als u Aqua-engineering uw koeltorens laat desinfecteren. Onze generatoren werken efficiënt en gebruiken niet meer water dan nodig is. Ook hoeft u geen hoge bedragen voor chemicaliën te betalen, aangezien wij deze niet gebruiken, en dus ook niet voor personeel dat met de chemicaliën moet werken en achterbleven resten moeten opruimen.

Aqua -engineering biedt een totaaloplossing

Aqua-engineering, gevestigd in de buurt van Breda en Oosterhout, biedt een totaaloplossing als het om legionellapreventie gaat. Onze generator doet voor u het werk, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken. Het enige waarop u moet letten, is dat het zout regelmatig bijgevuld wordt. Wij verzekeren dat bacteriën geen kans meer maakt in uw koeltorens, na het installeren van een generator van Aqua-engineering. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij vertellen u dat graag, wanneer u belt naar +31 161 747 819.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?