Aqua-engineering

Biofilm definitief verwijderen met een groene duurzame
technologie, zonder gebruik van chemicaliën.

Neem contact op

~

Veilig

Kosteneffectief

Milieu-hygiënisch verantwoord

Home » Koeltoren

Koeltoren

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat biofilm kan verwijderen uit uw koeltoren? Dan bent u op zoek naar Aqua-engineering. Al jarenlang weten wij op een duurzame en milieuvriendelijke manier bacteriën uit installaties en water te verwijderen en te voorkomen dat deze weer terug groeien. Dit doen wij door een generator in uw installatie te plaatsen die de desinfecterende vloeistof NEUTHOX® produceert. Wij zijn klanten uit verschillende sectoren van dienst, waaronder de voedsel- en zuivelindustrie, vleesindustrie en fruit- en groentewasserijen. Ook wanneer u een koeltoren heeft waaruit u biofilm wilt laten verwijderen, kunt u op onze dienstverlening rekenen.

Biofilm in koeltoren verwijderen met behulp van NEUTHOX®

Wanneer u Aqua-engineering benadert voor het verwijderen van biofilm uit uw koeltoren, dan zullen wij een geschikte desinfectant generator plaatsen. Deze generator produceert de desinfecterende vloeistof NEUTHOX®, met behulp van elektrolyse. NEUTHOX® breekt al binnen milliseconden biofilm af. Enerzijds kunnen wij NEUTHOX® direct toedienen in uw koeltoren, anderzijds kunnen wij het toedienen via een buffertank. Geeft u de voorkeur aan een buffertank, dan zal deze met behulp van een sensorgestuurde pomp de benodigde dosis NEUTHOX® afgeven. Over de installatie van een generator hoeft u zich geen zorgen te maken, daar zorgen onze vakmensen voor. Wat onze apparaten verder nodig hebben, is een regelmatige toevoer van zout, elektriciteit en water. Onze generatoren worden overigens door een programmable logic controller (PLC) gestuurd. Ook zijn ze makkelijk te bedienen met een human machine interface (HMI). Hiermee kunt u als klant de pH-waarde van de NEUTHOX® instellen en het doseringsniveau regelen.

Neem contact op

De voordelen van biofilm verwijderen uit een koeltoren met NEUTHOX®

NEUTHOX® is een milieuvriendelijke desinfecterende vloeistof. In tegenstelling tot chemicaliën als chloordioxide, die vaak gebruikt worden voor het verwijderen van biofilm, schaadt NEUTHOX® het milieu niet. Bovendien voorkomt u ongelukken, want deze vloeistof schaadt ook de menselijke gezondheid niet. Door het gebruik van NEUTHOX® bespaart u ook aanzienlijk veel kosten. NEUTHOX® is niet alleen goedkoper in aanschaf dan chemicaliën, ook heeft u geen personeel nodig voor het toedienen ervan en het eventueel schoonmaken van achtergebleven resten. Bovendien gebruiken onze generatoren water op een effectieve manier, zodat er geen water verspild hoeft te worden.

Wij nemen zorgen uit handen

Is Aqua-engineering uw partner als het gaat om het verwijderen van biofilm uit uw koeltoren? Dan is het goed om te weten dat wij zorgen uit handen nemen, door u een totaaloplossing te bieden. Na het installeren van een generator hoeft u enkel het zoutgehalte in de gaten te houden en het zout bij te vullen indien dat nodig is. Heeft u interesse in onze producten en diensten en zou u graag meer informatie willen ontvangen over ons bedrijf? Aarzel dan niet even contact met ons op te nemen, door te bellen naar +31 161 747 819. Wij staan u graag te woord.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?